Mijn favorieten

Welke verzekeringen moet je geregeld hebben wanneer je en huis koopt?Het kopen van een huis is voor zo goed als iedereen een spannende tijd. Het is natuurlijk ook een van de grootste beslissingen in je leven. Gezien de grote hoeveelheid geld die ermee gemoeid gaat en de tijd dat je vast zit aan financiële verplichtingen.
Wanneer je alleen, of samen, de stap neemt om een huis te gaan kopen is het dus ook verstandig om naar je verzekeringen te kijken. Dit is iets waar niet iedereen bij stil staat, maar weldegelijk van groot belang is. Daarom zullen we in deze blog verder inzoomen op de belangrijkste verzekeringen.


Het doel van een verzekering is, vanzelfsprekend, bescherming bieden tegen eventuele financiële risico’s. Aangezien de aankoop van een woning om een grote som geld gaat, is het kijken naar de verzekeringen zeer belangrijk. Enkele van onderstaande verzekeringen zijn zelfs verplicht om af te sluiten op het moment dat je een woning koop / een hypotheekverplichting aan gaat.

Maar welke verzekeringen zijn er dan? We hebben er een zeven tal opgesomd:

Aansprakelijkheidsverzekering
Zoals de naam doet vermoeden beschermt een aansprakelijkheidsverzekering tegen de financiële risico’s bij aansprakelijkheid. Wanneer je als persoon aansprakelijk wordt gesteld voor een schade dekt deze verzekering de kosten van de schade aan personen of zaken. Dit hoeft niet perse een schade te zijn dit je zelf veroorzaakt, maar ook bijvoorbeeld wanneer je kinderen ergens schade toe brengen.

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Afhankelijk van het verzekerde bedrag dat je kiest vallen hier in principe alle goederen onder die je in huis hebt staan. De totale kosten hiervan lopen ongemerkt snel op. Denk hierbij aan een tv, computers, tablet, sieraden, overige elektronica, meubels, kleding, enz.… De inboedelverzekering dekt de schade die veroorzaakt is door bijvoorbeeld; brand, diefstal, overstroming en inbraak.

Opstalverzekering
Middels deze verzekering verzeker je alle onroerende zaken die zich in en rondom je huis te vinden zijn, maar wel bij de woning horen. Hier valt bijvoorbeeld de keuken onder en andere zaken die aan het huis vast zitten. De verzekering keert uit wanneer er schade is door o.a. brand, inbraak en storm en is verplicht om af te sluiten wanneer je eigenaar van een woning bent.

Overlijdensrisicoverzekering
Wanneer je een hypotheek afsluit bij een bank is het afsluiten van deze verzekering verplicht. Een overlijdensrisicoverzekering keert namelijk een bedrag uit aan je partner of nabestaanden wanneer jij komt te overlijden. Hierdoor heeft een bank de zekerheid dat de afgesloten hypotheek gewoon betaald kan blijven worden (of ineens afgelost wordt), ook na overlijden.

Rechtsbijstandverzekering
Een rechtsbijstandverzekering vergoed de kosten voor juridische hulp. Mocht er iets niet goed zijn gegaan bij de aankoop van de woning of andere zaken waarmee grote geldbedragen gemoeid zijn, kun je middels deze verzekering ‘gratis’ juridische hulp inschakelen.

Uitvaartverzekering
Het is niet het leukste om mee bezig te zijn, maar ook het overlijden van een persoon kan je verzekeren en dit is niet onverstandig. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk zeer snel stijgen. Een uitvaartverzekering keert bij overlijden een vast bedrag uit of afhankelijk van de module die je kiest, verzekert het een bepaald uitvaartpakket. Hierdoor blijven nabestaande niet achter met de uitvaartkosten.

Woonlastenverzekering
Wanneer je om wat voor reden dan ook werkeloos of arbeidsongeschikt wordt is het fijn dat je wel gewoon in je woning kan blijven wonen. Een woonlastenverzekering dekt de kosten van je woonlasten voor een bepaalde periode. Let wel op er zijn twee varianten, voor arbeidsongeschiktheid en aanvullend voor werkeloosheid. Let hier dus op bij het afsluiten van de verzekering.


Zijn jullie nog op zoek naar een huis? En willen jullie graag in ’s-Hertogenbosch of een van de omliggende gemeentes wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij voor jullie op zoek kunnen gaan! Klik hier voor onze contactgegevens